Miletić je rekao da vojnici koji su svakog trenutka spremni da se bore za zemlju, ne mogu da podignu stambene kredite jer „rade po ugovoru“ i nemaju stalni posao.

Poslanica SPS-a Snežana Paunović podsetila je da je danas dan borbe protiv nasilja prema ženama i iznela podatke da svaka treća žena trpi neku vrstu nasilja.

„U poslednjih deset godina 340 žena u Srbiji ubili su njihovi partneri, 22 prošle godine, a 11 žena ubijeno je u prvih šest meseci ove godine“ rekla je Paunović.

Ona je skrenula pažnju i na poštovanje prava osoba sa invaliditetom i pitala kada se očekuje donošenje zakona o socijalnim preduzećima koja bi zapošljavala ugrožene kategorije stanovništva.

Uglješa Mrdić sa liste „Aleksandar Vučić- Za našu decu“ rekao je da su na snazi dve politike – za Srbiju i protiv, pri čemu je protiv „politika Dragana Djilasa i Dragana Šolaka“.

„Kako reaguju državne institucije na govor mržnje na ulici i poziv na blokadu Srbije i to kad se Vučić bori za Srbiju i sprema se da šalje zvaničnicima pismo o Kurtijevoj izjavi o ujedinjenju sa Albanijom i sastaje se sa Putinom“, pitao je Mrdić.

On je ponovio niz optužbi na račun opozicionih lidera i rekao da očekuje reakciju institucija.

„Najvažnija je volja naroda a volja narode je politika Aleksandra Vučića“, rekao je Mrdić i pozvao gradjane da glasaju u aprilu.

Nakon pitanja, u Skupštini Srbije zakletvu je položila nova narodna poslanica Amela Lukač Zoranić, koja je izabrana sa liste nedavno preminulog poslanika Muamera Zukorlića.

Posle utvrdjivanja dnevnog reda, poslanici će započeti raspravu o Predlogu zakona o referendumu i narodnoj inicijativi.

  //