Poslanik Zeleno levog kluba Robert Kozma je kazao da vozači Hitne pomoći u raznim gradovima primaju različlite zarade, te je, uz zahtev da one budu povećane, pitao Ministarstvo zdravlja i kada će biti izjednačene.

On je ocenio da najavljena rekonstrukcija pokretnih stepenica na stanici Vukov spomenik u Beogradu u roku od 500 dana, ukazuje na nesposobnost i neznanje nadležnih, te pitao Ministarstvo za gradjevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu i Infrastrukturu železnica Srbije, kako je to moguće. Podsetio je da je pokret Ne davimo Beograd pokrenuo peticiju protiv toga i pozvao gradjane da je podrže.

Pitao je i ministarku zaštite životne sredine Irenu Vujović šta će da uradi da se zaštite potočni rakovi u Karoševskoj reci kod Prijepolja, te joj predložio da se angažuje na poništavanju dozvole za izgradnju mini hidroelektrane na tom vodotoku.

Kozma je pitao i Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastruktre kada će država ispuniti sve što je obećala gradjanima Niša, pre nekoliko godina, kada su upravljačka prava niškog aerodroma preneta na državu.

Poslanica “Moramo – zajedno” Danijela Nestorović je ministarstvima pravde i unutrašniih poslova postavila niz pitanja u vezi nasilja nad ženama, kao i o slučajevima ubistava žena. Ona je pitala da li se i kako se kontroliše primena restriktvnih mera koje su izrečene nasilnicima, kao i da li i na koji način radi procena rizika od femicida.

Poslanica “Dveri” Radmila Vasić je, uz niz pitanja o trasformacije EPS-a, uključujući i da li će deo radnika ostati bez posla, pitala ko će odgovati za, kako je kazala, uništavanje beogradskog Gradskog saobraćajnog preduzeća.