“Opozicija bi u Srbiji sama trebalo da se izbori za demokratiju, ali nisam za to da Evropa navija za vlast u Beogradu kao u prethodnih 10 godina”, rekao je Stanković u Briselu, gde je održana panel diskusija na kojoj su učestvovali poslanici skupštine Srbije i evroparlamentarci.

Stanković je na skupu rekao da Srbija “nije samo Beograd, nego i Niš, Leskovac, Pirot, Aleksinac, Prokuplje, Negotin, Čačak”.

Dodao je da je sa šeficom delegacije Evropskog parlamenta za Srbiju Alesandrom Moreti i poslanikom EP Matjažom Nemecom razgovarao o vladavini prava u Srbiji, slobodi medija, izbornim uslovima i “generalno o stanju demokratije”.

Stanković je dodao da je pozvao Moreti i Nemeca da u junu, kada bi trebalo da posete Srbiju, obidju i jug Srbije, uključujući i Niš.

“Predstavnicima Evropskog parlamenta preneli smo i nešto što im do sada nije bilo poznato o stanju u Srbiji, a oni su nam rekli da im je važno da čuju i mišljenja i stavove poslanika opozicije. Mi smo govorili o stvarnom stanju demokratije i ljudskih prava u Srbiji”, naveo je Stanković.