Mihajlovićeva porodica potvrdila je da je nekadašnji fudbaler i trener umro danas posle duge borbe s leukemijom.

On je 1. decembra u Rimu prisustvovao predstavljanju biografije Zdenjeka Zemana. To je bilo njegovo poslednje pojavljivanje u javnosti.

Pre tačno mesec dana, 17. novembra, proglašen je za počasnog gradjanina Bolonje, grada u kojem je živeo poslednjih nekoliko godina, trenirajući istoimeni klub od 2019. do prošlog septembra.

“Sudbina je htela da se bolest manifestuje ovde u Bolonji, gde postoje najbolji medicinski istraživački centri iz oblasti onkologije. Imao sam sreće, to je istina… ali Bolonja je takodje imala sreću da me ima za trenera kada smo izbegli ispadanje 2019”, napisao je Mihajlović.

“Ali, danas govorim o bolesti. Nemojte se nikada stideti ako se u životu suočite s takvim trenucima. Život se ne živi bez problema, već se živi uprkos problemima”, naveo je on.

On je tada podsetio da mu je to drugo priznanje za počasnog gradjanina – prvo je dobio u Novom Sadu, i posvetio ga svojoj porodici, supruzi, prijateljima, lekarima, fudbalskom klubu Bolonja, svom stručnom štabu i igračima.

“Na kraju, ali ne i najmanje važno, posvećujem ga gradu Bolonji i svim ljudima u Bolonji”, napisao je Mihajlović.

Mihajlović je odigrao 315 utakmica u Seriji A i postigao 38 golova. Igrao je za Romu, Sampdoriju, Lacio i Inter, a povukao se 2006. godine. Trenirao je Kataniju, Fjorentinu, Sampdoriju, Milan, Torino, Sporting i Bolonju, kao i reprezentaciju Srbije.