Javno preduzeće (JP) “Pošta Srbije” i Uprava carina zajedno će raditi na pojednostavljenju i ubrzanju carinskog postupka prilikom prijema i slanja pošiljaka u medjunarodnom poštanskom saobraćaju, što je jedna od aktivnosti saradnje koja je danas dogovorena na sastanku v.d. direktora JP Pošta Srbije Zorana Djordjevića i predstavnika Uprave carina.
“Imajući u vidu potrebe korisnika i rast internet trgovine, Pošta Srbije je inicirala unapredjenje carinskog postupka i pojednostavljivanje procedura kod carinjenja pošiljaka u medjunarodnom poštanskom saobraćaju”, rekao je Djordjević, navedeno je u saopštenju.
Prema njegovim rečima, te promene omogućiće fizičkim licima i preduzetnicima da brže i jeftinije carine svoje pošiljke prilikom uvoza i izvoza, kao i da na bolji i efikasniji način dobiju informacije o statusu pošiljaka koje šalju ili očekuju.
Sa predstavnicima Uprave carina dogovoreno je i otvaranje novih uplatnih mesta Pošte Srbije na graničnim prelazima, što će gradjanima olakšati realizaciju platnog prometa i plaćanja carinskih taksi, navodi se u saopštenju tog Javnog preduzeća.