Razvoj novih i unapredjenje postojećih usluga, uvodjenje stimulativnog načina obračuna zarada za zaposlene u tehnologiji, rast finansijskih pokazatelja i isplata zarade iz dobiti za 2020.godinu, samo su deo rezultata kojima su ispunjena obećanja novog rukovodstva data zaposlenima i kojima Pošta Srbije danas obeležava svoj dan – 7. jun i 181 godinu postojanja.

„Za tri meseca, dobrim upravljanjem uspeli smo da stabilizujemo finansijske pokazatelje i stvorimo uslove da u narednom periodu poboljšamo materijalni položaj zaposlenih. Zaposleni su lice Pošte Srbije i samo ako su oni zadovoljni, gradjanima Srbije možemo da pružimo kvalitetnu uslugu što je apsolutni prioriteti osnova naših razvojnih planova „, rekao je vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Djordjević na svečanosti koja je danas održana u PTT muzeju u Beogradu.

On je istakao da će glavni pokretači razvoja Pošte Srbije, kao društveno odgovorne kompanije, biti inovativne poštanske i logističke usluga zasnovane na digitalizaciji i zelenim tehnologijama.

Djordjević je, izmedju ostalog, najavio zamenu voznog parka ekološkim vozilima na električni i hibridni pogon, nove uniforme za zaposlene kao i uvodjenje „paketomata“, uz poboljšanje uslova rada zaposlenih kroz renoviranje i modernizaciju pošta širom Srbije.

„Svi planovi usmereni su na to da Pošta Srbije u što kraćem vremenskom periodu postane najjača kompanija u Srbiji“, istakao je Djordjević.

On je zahvalio premijerki Ani Brnabić zbog prodrške Vlade Srbije u procesu digitalizacije u kom Pošta tesno saradjuje sa Kancelarijom za informacione tehnologije i e-upravu.

Dan Pošte Srbije obeležen je početkom rada internet prodavnice e-filatelija, čime će svetskoj javnosti biti omogućeno da na jednostavan način dodje do filtelističkih izdanja Pošte Srbije.

U PTT muzeju je otvorena i tematska izložba „Pisma i poštari 19. veka“, u saradnji sa Muzejom knjige i putovanja Udruženja Adligat.

Izložba prikazuje prepisku staru dve stotine godina istaknutih ličnosti srpskog društva: pismo Kneza Miloša, koje je iz Beča uputio 1841. godine knjeginji Ljubici u Beograd, a napisao ga je po „zaposvesti kneževoj“ Anastas Jovanović, koverta koju je ispisao lično Vuk Karadžić Mariji Milutinović Punktatorki, kao i pismo-naredba Hajduk Veljka Petrovića, napisano u Negotinu, 23. maja 1812. godine, do nedavno nepoznato javnosti.

Izložba traje do 21. juna.

Svečanosti u PTT muzeju prisustvovali su predstavnici Vlade Srbije, poslovni partneri i predstavnici sindikata, kao i najstariji penzioneri – poštari.

Dan Pošte Srbije obeležava se 7. juna po novom kalendaru, 25. maja po starom, u znak sećanja na dan kada je 1840. godine počela s radom prva pošta u Beogradu što se, ujedno, smatra i zvaničnim početkom javnog poštanskog saobraćaja u Srbiji.

CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE: