Isporučeno je, kako je navedeno, prvih 28 teretnih vozila mase od 3-3,5 tone, 17 vozila tipa Fiat Ducato Furgon 2.3 MJ, i 11 vozila tipa Fiat Ducato Maxi Furgon 2.3 MJ.

V.d. direktora Pošte Srbije Zoran Djordjević danas je održao kolegijum Preduzeća u Regionalnom poštansko-logističkom centru Beograd i sa izvršnim direktorima i direktorima funkcija razgovarao o realizaciji započetih aktivnosti na daljoj obnovi poštanske mreže tokom januara, kao i o planovima za početak nastupajuće poslovne godine na jačanju kapaciteta u tehnološkim vozilima i novim uslugama koje podržavaju e-trgovinu.

Kolegijumu su, kako je navedeno, prisustvovali i predstavnici sindikata preduzeća.

„Kontinuirano unapredjenje logističkih kapaciteta strateško je opredeljenje Pošte Srbije. U cilju unapredjenja transporta, redovne i specijalizovane dostave pošiljaka, posebno usled rastuće e-trgovine i povećanja broja e-pošiljaka, otpočeli smo sveobuhvatnu obnovu Poštine flote“, rekao je Djordjević.

Dodao je da je uvodjenjem novih tipova vozila, obnovom i daljim jačanjem najveće i najrasprostranjenije nacionalne distributivne mreže, obezbedjena liderska pozicija tog preduzeća.

Nova tehnološka vozila, prema njegovim rečima, povećaće sigurnost pošiljaka u transportu, pouzdanost i kvalitet poštanskog servisa, kao i zadovoljstvo korisnika, obezbedjujući istovremeno i bolje uslove za rad zaposlenih.

„Obnovu Poštine flote i isporuku novih vozila, mopeda i bicikala nastavljamo u januaru, a u planu je kompletna

zamena flote do 2023. godine“, rekao je Djordjević.

Nova vozila povećavaju, kako je navedeno, dostupnost poštanske mreže čime se postiže unapredjenje kvaliteta usluge uz smanjenje emisije izduvnih gasova s obzirom na to da sva vozila ispunjavaju Euro 6 standarde i omogućiće povećanje broja usluga koje Pošta pruža, u skladu sa rastućim zahtevima tržišta.