Javno preduzeće Pošta Srbije saopštilo je danas da je narodni poslanik Željko Veselinović zloupotrebio danas svoju funkciju i na nasilan način pokušao da udje na zakazani sastanak predsednika Nadzornog odbora Pošte Boriše Šarenca sa predstavnicima Sindikata Sloga.

Kako je navedeno, sastanak sa predstavicima sindikata bio je na temu unapredjenja položaja radnika i planova Pošte Srbije, a ulazak narodnom poslaniku je bio onemogućen.

Istaknuto je da je Veselinović nasilno ušao u šalter salu Glavne pošte i sa predstavnicima Sindikata Sloga seo na pod i razvio transparent.

“Sa njima je ušla i grupa novinara, a nakon ‘poziranja’ za fotografisanje, napustili su prostorije Pošte. Očigledno je da je pojavljivanje poslanika Željka Veselinovića politički motivisano i instruirano. Ovakvi postupci ne doprinose ugledu Pošte Srbije, narušavaju poslovni ugled i procese, te ih iz ovih razloga poslovodstvo Pošte najoštrije osudjuje”, navedeno je u saopštenju.

Kako su istakli iz Pošte, kao rukovodstvo koje redovno održava sastanke sa svim sindikatima koji predstavljaju i reprezentativno i nereprezentativno članstvo, ovakvi “neprimereni postupci malog sindikata sa nekoliko desetina članova narušavaju i štete ugledu i svemu što su radnici Pošte stvorili u prethodnih godinu i po dana”.

“Duboko smo uvereni da ova manja grupa neće uspeti da sputa i omete veliku većinu koja želi da Pošta Srbije postane moćna i jaka kompanija”, navelo je to preduzeće.