Na sastanku su bili predstavnici reprezentativnog Sindikata PTT Srbije, Sindikata JP PTT saobraćaja Srbije „Nezavisnost”, Samostalnog sindikata poštanskih radnika, Sindikata „Solidarnost” i Sindikata „Radnik”.

Đorđević je rekao da je u poslednjih godinu i po cilj bio investiranje u nove razvojne projekte, razvoj digitalizacije i uvođenje novih usluga poput paketomata, kao i obnova dela poslovnica, otvaranje novih pošta i nabavka nove opreme i dostavnih vozila, saopštila je Pošta Srbije.

Govoreći o poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih i uslovima rada on je istakao da je isplaćena zarada iz dobiti u 2021. i 2022. godini i ostvareno značajno povećanje zarada počev od januara ove godine.

Najavio je da će u decembru biti isplaće nagrade zaposlenima po osnovu njihovog doprinosa poslovnim rezultatima  preduzeća, a da u januaru iduće godine sledi novo povećanje zarada.

„U poslednjem kvartalu ove godine, a pre donošenja Programa poslovanja za 2023. planirano je da se inicira razgovor sa predsednicom Vlade Anom Brnabić i Ministarstvom finansija, kako bi se još jednom razmotrila mogućnost za dodatno

unapređenje materijalnog položaja zaposlenih. Svakako rad i rezultati pokazuju da to zaposleni zaslužuju. Oni su to pokazali svojim radom, angažovanjem i lojalnošću preduzeću”, rekao je Đorđević.

Dodao je i da su obezbeđene nove uniforme za sve zaposlene u tehnologiji, izdvojena sredstva za 24-časovno osiguranje zaposlenih, obezbeđeni zdravstveni sistematski pregledi za sve zaposlene.

Na sastanku je razgovarano i o reorganizaciji “Hibridne pošte” i radu „PostPro”.

Đorđević je predložio izjednačavanja poslova i zadataka na određenim radnim mestima, u toku je i izrada pravilnika o dodatnom stimulisanju zaposlenih u tehnologiji koji postižu rezultate iznad standardnih, nagrađivanje njihovog dodatnog angažovanja i izmene koeficijenata shodno radnom angažovanju.

Članovi sindikata informisani su o angažovanju i naknadama za zaposlene angažovane na popisu 2022, i planu za realizaciju popisa u poljoprivredi koji predstoji u 2023. godini, a u kome je predviđeno da učestvuju i radnici Pošte.

“Po završetku svih aktivnosti u vezi sa javnim pozivom za stimulisanje sporazumnog prestanka radnog odnosa

zaposlenih u Pošti Srbije, a koji je imao dobar odziv, omogućiće se građenje stabilnog kadrovskog potencijala prvenstveno u tehnologiji. Razmatra se pilot projekat uvođenja ‘haba’, gde je potrebno uraditi izmene i korekcije predloga, utvrditi moguće poteškoće i predloge za prevazilaženje”, rekao je Đorđević.

Na sastanku je ocenjeno da jedan od prioriteta budućeg delovanja treba da budu stalna ulaganja u bolje uslove rada, novu opremu i sredstva za rad, kako bi Pošta Srbije postigla veću efikasnost i ostvarila veće prihode, što bi obezbedilo novi rast zarada.

Sindikati su pozvani da dostave predloge projekata za poboljšanje uslova rada i poslovnih procesa, koji će biti razmotreni prilikom izrade programa poslovanja za narednu godinu.

Naredni sastanak rukovodstva Pošte Srbije sa predstavnicima sindikata predviđen je do kraja oktobra.