Luka Dragičević oslobođen je optužbe da je, kao komandant Druge podrinjske brigade iz Višegrada, dao naređenje za odvođenje civila.

Obrad i Novak Poluga, Petko Inđić, Radojica Ristić, Dragan Šekarić, Oliver Krsmanović i Miodrag Mitrašinović su prvostepenom presudom osuđeni na po 13 godina zatvora, jer su kao saizvršioci učestvovali u ubistvima dvadeset civila izvedenih iz voza koji je saobraćao na liniji Beograd–Bar, preneli su sarajevski mediji.

U presudi se navodi da su se optuženi, sa ostalim pripadnicima naoružane formacije, kamionom dovezli do stanice u Štrpcima, gde su neki od njih ušli u voz i posle legitimisanja izveli dvadeset putnika, među kojima je bio kondukter u vozu, koje su kamionom odvezli u školu u Prelovu, gde se nalazila komanda Prvog bataljona Druge podrinjske brigade.

Civilima su naredili da uđu u salu škole i skinu odeću, posle čega su ih pretukli, žicom im vezali ruke te ih, krvave, kamionom odvezli do srušene kuće Rasima Polje u Mušićima, gde su ubijeni iz vatrenog oružja.

Njihova tela su potom bačena u Drinu. Kasnije su u jezeru Perućac pronađeni i identifikovani posmrtni ostaci samo četiri žrtve.