Ovo priznanje, povodom 561. godine osnivanja Novog Pazara, Haliloviću je, glasovima svih odbornika lokalnog parlamenta, dodeljeno za “izuzetno umetničko stvaralaštvo”, Regionalnom pozorištu za “izuzetan doprinos kulturi i umetnosti”, a Ireni Vujović za “izuzetan doprinos razvoju Novog Pazara u oblasti zaštite životne sredine”.

Na predlog gradonačelnika Nihata Biševca plakete Novog Pazara dobili su Budimir Đinović (za dugogodišnji društveni doprinos), Kasim Zoranić (za dugogodišnji humanitarni rad), Ismet Sajtarić (za razvoj poljoprivrede) i Šemsudin Plojović (za razvoj preduzetništva i inovacionih tehnologija).

Biševac je u obraćanju na svečanoj sednici Skupštine Novog Pazara rekao da je “ovo bila istorijska godina za ovaj grad”, kao i da “nikada nije započeto više investicija”.

“Novi Pazar postaje regionalni centar, jedan od retkih gradova u kojem iz godine u godinu raste broj stanovnika. Puno toga je urađeno, a započeti su kapitalni objekti koji znače bolju budućnost i bolje uslove života za sve naše građane”, poručio je Biševac.

On je kazao da je lokalna samouprava, uz podršku države i stranih donatora, završila ili započela brojne projekte iz oblasti putne infrastrukture, obrazovanja, zdravstva i sporta.

Dan Novog Pazara se obeležava 20. aprila, u znak sećanja na taj dan 1461. godine kada se ime ovog grada prvi put pominje u jednom dubrovačkom dokumentu.