On je istakao da je potpuno zamenjena podloga na Kraljevom trgu i izgradjena nova bina na njemu, da je renovirana česma posvećena kralju Aleksandru Obrenoviću kao i spomenik srpskim junacima u Prvom svetskom ratu, a izgradjena je i nova pešačka staza oko jezera.

„Jedan od najznačajnijih projekata koji nas očekuje jeste takozvani ‘Zlatni grad’ na potezu pored Ribničkog jezera i trase zlatiborske gondole tako da centar Zlatibora širimo i ka periferiji“, rekao je Stamatović.

Kao drugi važan projekat Satamatović je istakao izgradnju autodroma na lokaciji Oka ka Mokroj Gori, a najavio je i početak izgradnje 20 otvorenih i zatvorenih sportskih terena od hotela „Tornik“ ka Ribničkom jezeru sa pešačkim i biciklističkim stazama u okruženju tri nova veštačka jezera. 

On je podsetio da su izgradnjom puteva, dovodjenjem pijaće vode i izgradnjom seoskih vrtića ravnomerno razvijena sela u opštini.

„Najveći deo izdvajanja iz budžeta, preko 500 miliona dinara, iskoristili smo za izgradnju i sanaciju puteva i ulica na teritoriji opštine Čajetina, a za izgradnju sistema za vodosnabdevanje Sušička vrela i za rekonstrukcija magistralnog cevovoda izdvojili smo oko 350 miliona dinara, dok smo za naše poljoprivrednike obezbedili preko 160 miliona dinara“, rekao je predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Djurić.

Plaketama, priznanjima i novčanim nagradama opštine Čajetina nagradjeni su najzaslužniji pojedinci i kolektivi za postignute izuzetne rezultate u proteklom periodu.

Najviše priznanje „Zlatiborsku povelju“ u ime javnog preduzeća „Gold gondola Zlatibor“ primila je direktorka Bojana Božanić.

Plaketom „Dimitrije Tucović“ posthumno je nagradjen Radenko Lazarević, javnosti poznat po istraživanju brojnih pećina u Srbiji čijim radom je nastao Projekat uredjenja Stopića pećine.