Presudom tog suda, koja je potvrđivanjem prvostepene postala pravosnažna, Tutiću je određena i mera zabrane vršenja poziva lekara specijaliste hirurgije i to u trajanju od dve godine od dana pravosnažnosti presude.

“Vreme provedeno na izdržavanju kazne zatvora ne uračunava se u vreme trajanja ove mere”, navodi se u presudi.

Iako je odluka Apelacionog suda doneta krajem avgusta, Tutić i dalje radi u Opštoj bolnici i to kao zamenik načelnika Odeljenja hirurgije.

U toj zdravstvenoj ustanovi su nam nezvanično rekli da još uvek nisu dobili presudu Apelacionog suda i da zbog toga ne mogu da daju bilo kakve komentare.

Presudom Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Kraljevu Tutić je proglašen krivim zbog produženog krivičnog dela primanje mita iz člana 367 stav 2, a u vezi člana 61 Krivičnog zakonika Srbije.

Na tu presudu žalbe su izjavili Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije (POSK) Višeg tužilaštva u Kraljevu, Tutić i njegov branilac, ali ih je Apelacioni sud “odbio kao neosnovane”.

Tutić je uhapšen 17. oktobra 2018. godine, u akciji POSK Višeg tužilaštva u Kraljevu i policije, a tokom istrage su, kako je ranije saopšteno, “prikupljeni dokazi iz kojih se vidi da postoji opravdana sumnja da je od šest lica, koje je lečio na hirurškom odeljenju ili od njihovih rođaka, primio mito u novcu ili poklone u robi”.

U pritvoru je bio do 14. decembra 2018. godine, a ti dani biće mu uračunati u ukupnu kaznu.

Suđenje je počelo u januaru 2019. godine, a brojna ročišta su odlagana zbog pandemije korona virusa.

 

Komentari (2)

 1. Građanin says:

  I Tutićevo se završi. Baš lepo, neka bude za nauk svima.
  Nego da li ovo na red dolazi i Meho?

  2
  0
 2. Amir says:

  Kad platite u Beogradu za operaciju hvalite doktore i blagosiljate, a ovde kad placate kukate. Ja sam rpotiv mita i u Pazaru i u Beogradu . Doktori u bolnici kao da rade silom, mala im plata 1000 eura…kao da samo oni nisu adekvatno placeni,.

  0
  0

Comments are closed.