Okupljeni, koji nose veliki broj srpskih zastava, popunili su Trg republike, kao i okolne ulice u kojima je zaustavljen saobraćaj.

Kandidat za poslanika te koalicije Srđan Milivojević ocenio je da za pobedu 17. decembra nije potrebna komanda Stepe Stepanovića ili Živojina Mišića, već “komanda savesti i olovka u rukama”.

“Za ovu pobedu treba samo olovka”, rekao je Milivojević i dodao “keca precrtavamo, sedam zaokružujemo”.

Naveo je da 17. decembra neće biti borba za vlast, već borba za slobodu.

“Ova zemlja zaslužuje slobodu, ne damo ovu zemlju, ona nama pripada”, rekao je Milivojević i dodao “ili Srbija ili mafija”.

Kandidat za gradonačelnika Beograda liste “Srbija protiv nasilja” Vladimir Obradović pozvao je građane da izađu na izbore 17. decembra, iako će biti hlado, i zaokruže promene.

“Mi ne biramo stranke u nedelju. Biramo u kakvom ćemu društvu živeti, u kakvom ćemo gradu živeti. Ne želimo da živimo u društvu i gradu u kome vlada nasilje”, rekao je Obradović.

U nedelju, prema njegovim rečima, SNS odlazi sa vlasti nakon 10 godina, nakon decenije “rasparčavanja i rasprodaje Beograda”.

Obradović je cenio da aktuelni gradonačelnik Aleksandar Šapić mora da ode i da mu “neće pomoći ni koalicija sa liderom Srpske radikalne stranke Vojislavom Šešeljem”.

Nosilac liste za beogradske izbore Dobrica Veselinović naveo je da mu je mladost bila obeležena protestima, a da su ga oblikovali protesti protiv nepravde, protiv zagađenja i protesti za promene.

Prema njegovim rečima, oni koji vladaju društvom već 30 godina su upropastili generacije i oterali ih iz zemlje.

“Da, mislim na Dačića, mislim na Šešelja, i da, mislim na Aleksandra Vučića. Znam da nas je sa druge strane više. Možda smo bili povučeni i tihi, ali pogledajte oko sebe”, rekao je Veselinović, nakon čega su građani započeli skandiranje “Vučiću odlazi”.