Prema ovom predlogu najviše novca će i ove godine dobiti Regionalna televizija Novi Pazar 36,9 miliona dinara, što je oko 80 odsto ukupnih sredstava namenjenih medijima.

Projekat Sandžak televizije biće sufinansiran sa dva miliona dinara, a sa 1,4 miliona dinara Emedia groupe.

Predloženo je i da projekat A1tv bude sufinansiran sa 750 hiljada dinara, Centra za primenu novih inovacionih tehnologija sa 600.000, dok će Akademska inicijativa „Forum 10“ dobiti 500.000 dinara.

Projekti Novinske agencije Beta-radija Sto plus, portala Free media i udruženja Journalistic plan će iz budžeta Novog Pazara biti sufinansirani sa po 400.000 dinara, dok će ostalih deset medija i udruženja građana koji se bave proizvodnjom medijskih sadržaja dobiti od 350 do 200 hiljada dinara.

Tročlanu komisiju su činili novinar iz Prijepolja Muharem Mutabdžija, na predlog Udruženja elektronskih i internet medija “ComNet”, urednica portala “Ljig info” Andrijana Srećković, na predlog Udruženja medija i medijskih radnika i nezavisni medijski stručnjak Radojica Bunčić.

Predlog Komisije razmatraće Gradsko veće Novog Pazara na sledećoj sednici, a lokalna samouprava je medijima u ovoj godini namenila 46 miliona dinara.