On je na konferenciji za novinare izjavio i da će se rado odazvati eventualnom pozivu suda, „kako bi dokazao” da nije bilo falsifikovanja zapisnika o radu biračkih odbora na lokalnim izborima 17. decembra.

Potpredsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Edin Numanović podneo je danas Osnovnom tužilaštvu u Novom Pazaru krivičnu prijavu protiv Milića i NN lica „zbog sumnje na falsifikovanje zapisnika o radu biračkih odbora na lokalnim izborima u ovom gradu“.

Predsednik GIK-a je i ovom prilikom ocenio da su „bili stvoreni svi uslovi“ da uz prisustvo 3.000 kontrolora, od čega 600 njih iz opozicionih partija, za pošten izborni dan.

Ponovio je šta su sve procedure za biračka mesta i GIK, i naglasio da su posle zatvaranja biračkih mesta prvo pregledani zapisnici, sačinjen izveštaj i rešenje u kojem se „ne navodi bilo kakva greška“.

Milić je negirao sve optužbe od strane tri opozicione liste (SPP, Stranka demokratske akcije i Građanski pokret Sandžaka) o prepravljanju izveštaja koji su dostavljeni Republičkoj izbornoj komisiji (RIK).

Prema njegovoj oceni, cela priča u vezi lokalnih izbora u Novom Pazaru, „jer opozicija nema nikakvih zamerki u vezi sa parlamentarnim izborima“, okončaće se za nekoliko dana.

„Procedura je da na svako rešenje može da se podnese žalba, a sud donosi odluku u roku od 72 sata“, pojasnio je Milić.