Imamura je kazao da Japan nastoji da neguje dobre odnose i bude podrška stabilnosti i prosperitetu Srbije i zahvalio zbog podrške Vlade Srbije jačanju ekonomske saradnje.

Vučević je kazao da će poseta privrednika Srbije Japanu iduće nedelje biti dobra prilika za proširenje saradnje i prenošenje iskustva i naveo da su japanski investitori već prepoznali prednosti poslovanja u Srbiji – saopštila je Vlada.

“Srbija je veoma zainteresovana za japanske investicije u oblasti automobilske, hemijske, farmaceutske i IT industrije, kao i za ulaganja u oblasti zaštite životne sredine i kulture” – kazao je Vučević i pozvao i druge japanske investitore da ulažu u Srbiji.

Vučević je rekao da je veoma zadovoljan zbog zainteresovanosti za saradnju u izgradnji i finansiranju reverzibilne hidroelektrane (RHE) “Bistrica” i u drugim energetskim projektima, kao i za projekte u oblasti zaštite životne sredine.

Govoreći o bilateralnim odnosima, Vučević je kazao da je nezadovoljan odlukom Japana da podrži Rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.