Kopredsednici stranke “Zajedno”, Nebojša Zelenović i Biljana Stojković, su predstavili Baković Jadžića, novog kandidata na prvim stranačkim predizborima, i pozvali i druge gradjane da se prijave.

Zelenović je kazao da se se današnje predstavaljanje novog kandidata poklopilo sa “velikom aferom u gradu”  – vestima o vili gradonačelnika Aleksandra Šapića u Trstu, što, kako je ocenio, ukazuje da vlast u Beogradu nema legitimitet, te se ponovo aktuelizuje tema novih gradskih izbora.

Stojković je izrazila zadovoljstvo što se i predstavnik Političke platforme Solidarnost pridružio politici stranke Zajedno, koja se zasniva na brizi o ljudima, solidarnosti i socijalnoj pravdi, a protivi se urbanističkom haosu.

Baković Jadžić je kazao da će se zalagati da Beograd bude grad ekonomske jednakosti i ekološke pravde.

Po njegovim rečiima, ekonomska jednakost podrazumeva utvrđivanje šta je kome potrebno i pravednu raspodelu onog što grad ima.

Zalagaće se, kako je naveo, za dostojanstven rad i zaštitu prava radnika, te da u gradu svako mora da ima platu za život, sigurne poslove i kraće radno vreme.

On je naveo da ekološka pravda podrazumeva prelazak na čistiju energiju kao i subvencije ljudima koji nemaju sredstava za to i strožiju kontrolu zagađivača.

Kazao je da uz njega i tim “novih, običnih ljudi”, te naglasio značaj uključanja u proces predizbora radi, kako je dodao, vraćanja politike u ruke gradjana.

“Ne smemo dozvoliti da jednu elitu prosto zameni druga’”, rekao je Baković Jadžić.