„Nije ovde pitanje da l’ je Grčić kriv ili nije, već kolika je krivica onog koji je Grčića postavio na mesto direktora EPS-a. To znači – nije kriv Vučić što je postavio Grčića“, rekao je Prelević za agenciju Beta.

On je naglasio da je odluka tužilaštva pokušaj zaštite okrivljenog i onoga koji ga je postavio.

„Bilo bi lepo da nam tužilac kaže koga je on saslušao, u šta je izvršio uvid, pošto je očigledno da smo mi izvozili struju pre Grčića i da uvozimo struju posle njega. Grčić je nasledio sistem koji je ispravan i koji je proizvodio oko pet gigavata struje, a ostavio sistem koji ne može da proizvede ni tri gigavata“, rekao je Prelević.

On je rekao da je odluka tužilaštva saopštenje da su članovi Srpske napredne stranke neodgovorni.

„Niko neće odgovarati za kolaps u EPS-u dok god je SNS na vlasti u Srbiji“, istakao je advokat.

On je dodao da je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović pokazala hrabrost kada je podnela krivičnu prijavu protiv Grčića.

„Za krivičnu prijavu protiv Grčića treba odredjena doza hrabrosti. Ona (Mihajlović) nije ni luda ni glupa, ne bi pisala krivičnu prijavu da to nije svima očigledno“, ocenio je on.

Kako je ranije objavljeno, Milorad Grčić neće odgovarati zbog kolapsa u EPS-u, da se vode postupci protiv njegovih službenika i da ne postoje dokazi da je Grčić bio njihov saučesnik – samo generalni direktor.