“Vaša poseta dala je važan impuls za unapređenje naših bilateralnih odnosa i produbljivanje saradnje u brojnim oblastima, koji će dodatno učvrstiti prijateljstvo Srbije i Grčke”, napisao je Dačić na Instagramu ispod fotografija s aerodroma.

Micotakis je sinoć doputovao u posetu Beogradu sa delegacijom od četiri ministra i poslovnom zajednicom.

Posle sastanaka Micotakisa i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i državnih delegacija, održan je Srpsko-grčki poslovni forum.

{Video1:}

Premijer Grčke je posle sastanaka izjavio da se Atina zalaže za produbljivanje ekonomskih odnosa sa Srbijom, posebno u energetici i transportu.

Poručio je da Srbija treba da iskoristi pozitivne okolnosti za priključenje Evropskoj uniji, u čemu joj je Atina, rekao je, jedan od najstabilniji podržavalaca.

“Za Srbiju i Zapadni Balkan postoji evropska budućnost, a budućnost za nas ne postoji bez Zapadnog Balkana i Srbije”, rekao je grčki premijer.

Micotakis je naveo i da se stav Grčke po pitanju Kosova neće menjati i da je dijalog jedini put ka normalizaciji odnosa Srbije i Kosova, što bi pomoglo stabilnosti u regionu.

Grčka je jedna od pet zemalja Evropske unije koje ne priznaju nezavisnost Kosova, uz Španiju, Kipar, Slovačku i Rumuniju.

Micotakis je rekao i da je Atina spremna da Beogradu pomogne u organizaciji specijalizovane izložbe Ekspo 2027, a Vučić je početkom meseca kada je najavio posetu grčkog premijera, rekao da će Micotakis doći s grčkim investitorima koji nameravaju da učestvuju u izgradnji objekata za Ekspo 2027.