Premijera filma u Srbiji zakazana je za utorak, 28. decembra u Novom Pazaru, a organizatori očekuju i dolazak ekipe.

„Pozivamo sve građane koji nisu došli do ulaznica za premijeru, da u foajeu na crvenom tepihu pozdrave glumce i slikaju se sa njima. Za sada imamo potvrdu da nam dolazi Emir Hadžihafizbegović, Izudin Bajrović i njegov sin i deo produkcijske ekipe. Na žalost, Jasmila ne može da dođe zbog obaveza u Kanadi, a Jasna Đuričić je sprečena zbog obaveza oko snimanja“, rekao je Memić radiju Sto plus.

On je dodao da ne postoji prepreka da ovaj film bude prikazan i u drugim delovima Srbije, pre svih u Beogradu, te da je za to potrebna samo dobra volja.

„O toj dobroj volji odlučuju gradovi, ne samo distributeri i politika. Ovo je film koji miri ljude, a ne koji ih svađa, tako da svakako treba da bude prikazan i u Beogradu, ako država teži da ide ka Evropskoj uniji“, rekao je Memić.

Ovaj film govori o genocidu u Srebrenici, a dobitnik je tri evropska Oskara, za najbolji film u 2021. godini, Jasmila Žbanić za najbolju režiju, a Jasna Đuričić, koja igra glavnu ulogu, proglašena je najboljom glumicom.

Karte za premijerne projekcije u 17 i 20.30 sati prodate su za dva sata, ali u Kulturnom centru u Novom Pazaru kažu da će film na repertoaru biti i narednih dana, sve dok bude bilo interesovanja publike.