U razgovoru sa podsekretarom UN za mirovne operacije Žan-Pjerom Lakroaom (Jean-Pierre Lacroix) i specijalnom predstavnicom generalnog sekretara UN i šeficom misije UNMIK Karolin Zijade (Caroline Ziadeh), Brnabić je rekla da Srbija u kontinuitetu pruža doprinos svetskom miru, bezbednosti i poštovanju međunarodnog prava učešćem u multinacionalnim operacijama UN i EU.

Prema njenim rečima, za Srbiju su UN najznačajnija međunarodna organizacija i oslanja se na njen uticaj u pogledu očuvanja izvornih vrednosti Povelje UN, a naročito dela o poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta i Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti.

“Za Srbiju je od ključne važnosti nastavak angažmana Misije UNMIK u nesmanjenom obimu i sa neizmenjenim mandatom”, rekla je ona i dodala da je neophodno da Priština ispuni sve preuzete obaveze još iz Briselskog sporazuma.

Lakroa je pohvalio doprinos Srbije svetskom miru u bezbednosti učešćem u multinacionalnim operacijama pod mandatom UN, a Zijade je rekla da su brojni izazovi pred UNMIK-om, kao i da podržava nastavak razgovora u Briselu, kako bi se se postigao konstruktivni napredak, dodaje se u saopštenju.