Za poslednjih sedam dana u kovid ambulanti obavljeno je 628 pregleda, testirano je 595 osoba od kojih su 133 bile pozitivne, što je oko 23 odsto ukupnog broja testiranih.

Te brojke nedelju dana ranije su bile znatno veće – obavljena su 822 pregleda, 768 osoba je testirano, a procenat zaraženih je bio oko 35 odsto.

Tokom prethodne sedmice u novopazarskoj Opštoj bolnici smeštena su tri kovid pacijenta (dva na Hirurgiji, jedan na Dečijem odeljenju), dok su dve osobe transportovane u Kovid bolnicu u Kruševcu.

Nešto bolji podaci su i za Tutin gde se u prošloj sedmici lekarima javilo 99 osoba (ranije bilo 189), od kojih su 23 bile pozitivne na korona virus, odnosno, svaka četvrta testirana.

Nedelju dana pre u toj Opštini bilo je 86 novoobolelih, odnosno, skoro svaki drugi testirani pacijent.

Pored toga, 190 osoba iz ova dva grada testirano je i PCR metodom, od kojih je 28 bilo pozitivno (27 iz Novog Pazara i jedna iz Tutina).

Iako su podaci nešto bolji nego u prethodnom periodu, u Zavodu za javno zdravlje ocenjuju “da dolazi do pogoršanja epidemiološke situacije” i da bi, pored zabrane poseta zdravstvenim ustanovama, “trebalo razmisliti o izbegavanju okupljanja većeg broja lica na određenim skupovima”.