Fabrika Flora, koja posluje pod okriljem kompanije PIK Bečej, članice MK grupe, osvojila je nagrade u tri kategorije smrznutih proizvoda.

„Posebno nam je drago da je naša jetrena pašteta i ove godine osvojila Veliku zlatnu medalju i ponela titulu Šampiona kvaliteta cele grupe pašteta, i tako još jednom pokazala da je neprikosnoveni lider u svojoj kategoriji. Carnex Jetrena pašteta je najbolji primer istinskog poverenja potrošača u brend, koji je uspeo da ostane autentičan više od 60 godina i da neguje originalan Karneks ukus i kvalitet, koji potrošači poštuju“, izjavila je na uručenju nagrada izvršna direktorka Industrije mesa Karneks Tamara Penjić.

U razvoj poslovanja Industrije mesa je MK grupa do sada uložila 85 miliona evra.

„Ponosni smo što je Novosadski sajam poljoprivrede i ove godine prepoznao kvalitet naših zamrznutih i sterilisanih proizvoda i dodelio nam zlatne medalje za kvalitet u tri kategorije. Zamrznuti grašak i kukuruz, kao i sterilisani kukuruz, artikli su koji su prepoznati među potrošačima kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu“, rekao je komercijalni direktor PIK Bečej Zoran Krunić.

Pored tradicionalnog izvoza proizvoda na tržište Rusije, Flora svoje proizvode izvozi u zemlje regiona, na tržište Evropske unije, Bliskog istoka, kao i Južne Amerike.

Kako je saopštila MK grupa, nagrade koje su joj dodeljene na Sajmu poljoprivrede, kao jednom od najznačajnijih agrobiznis događaja centralne i jugoistočne Evrope, predstavljaju još jedan pokazatelj liderske pozicije te kompanije u oblasti poljoprivrede širom regiona.