“Reč je o slici osuđenog ratnog zločinca koji su od građana združeno branile Vulinova (nekadašnji ministar unutrašnjih poslova, Aleksandar) policija i organizovane kriminalne bande, i za koji je još pre dve godine Opština Vračar izdala rešenje da se prekreči, što nikada nije učinjeno”, navodi se u saopštenju stranke Zajedno.

Ocenili su da danas, kada je gradonačelnik Aleksandar Šapić, “Beograd doživljava još otvorenije veličanje ratnih zločinaca kojima se dele funkcije, a građanima pretnje smrću”.

“Miketićev gest je izraz građanske odgovornosti i najava konačnog uklanjanja mnogih tragova ratnohuškačkog zagađenja, mafijaškog otpada i sprege države i organizovanog kriminala. Stranka Zajedno pruža punu podršku našem Đorđu Miketiću”, stoji u saopštenju.

Tokom prethodne godine mural Ratku Mladiću više puta je prekrečen, ali i očišćen, dok su ga u jednom periodu čuvale osobe sa prekrivenim licima i crnim kapuljačama.

Mladića je Međunarodni sud u Hagu osudio na doživotnu kaznu zatvora zbog zločina protiv čovečnosti tokom rata u Bosni i Hercegovini devedesetih godina.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *