Tom odlukom, koju je predložila Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka, obavezuju se gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i Gradsko veće da obezbede finansijske, tehničke, kadrovske, prostorne i druge uslove kako bi ordinacija funkcionisala.

Član Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja Fevzija Murić rekao je da se radi o osetljivom problemu, ali da takva ordinacija ne može da se osnuje pod ingerencijom lokalne samouprave.

“Lokalne samouprave ne mogu da budu osnivači zdravstvenih ustanova i ovako nešto ne može da se realizuje bez konsultacija i saradnje sa Ministarstvom zdravlja. Mi možemo da damo finansijsku podršku, spremni smo da kupimo svu opremu, ali ovo može samo Ministarstvo da reši”, poručio je Murić.

On je dodao da odluku, kakva je predložena, treba izmeniti, a u međuvremenu formirati stručnu komisiju koja će voditi pregovore sa Ministarstvom o davanju saglasnosti za formiranje stomatološke ordinacije.

Odbornica SDA Sandžaka Hanadi Hajdinović rekla je da projekat predviđa pregovore sa Ministarstvom za dobijanje saglasnosti, kao i da se stomatološke intervencije za osobe sa invaliditetom pružaju i u Opštoj bolnici Užice.

“Smatram da nije bilo argumenata da se odbije ova odluka, jer mi kao odbornici treba da krenemo u realizaciju ovog projekta, da ona ne ostane mrtvo slovo na papiru”, poručila je ona.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da finansije neophodne za realizaciju projekta neće biti problem, a da će se Gradsko veće truditi da sa Ministarstvom zdravlja raditi na osnivanju ordinacije.