PКS je do sada otvorila 12 šaltera za preduzetnike u beogradskim opštinama i deset širom Srbije.

“Cilj nam je da budemo dostupan servis za privredu na lokalu i podržimo razvoj preduzetništva u Temerinu i okolini i ohrabrimo mlade ljude i žene da se opredele za sopstveni biznis, jer je 2023. godina posvećena ženskom preduzetništvu”, izjavila je direktorka Sektora preduzetništva PКS Branislava Simanić.

Dodala je da sve više preduzetnica pokreće sopstveni posao što potvrđuje i podatak da je u Srbiji 35 odsto kompanija u vlasništvu žena.

Privredna komora Srbije danas je potpisala sa Opštinom Temerin Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji u cilju razvoja preduzetništva na području Južnobačkog upravnog okruga.

“Preduzetnički šalter postaće mesto gde će svi preduzetnici sa teritorije opštine Temerin imati priliku da dobiju uputstva, savete i informacije o subvencijama, aktuelnim konkursima, kreditnim linijama, i ostalim poslovnim mogućnostima. Realizacijom ovog projekta, pomoć će im biti dostupna u onom trenutku kada im je najpotrebnija, a to je na početku”, rekao je predsednik Opštine Temerin Mladen Zec i naveo da na teritoriji te opštine posluje više od 1.620 privrednih subjekata.

Delegacija opštine Temerin i PКS obišla je kompaniju “Zorić”, jednu od najsavremenijih u proizvodnji smrznutog testa.