Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac poručio je na svečanom prijemu da lokalna samouprava prati njihov rad i ulaže dodatni napor kako bi učenici imali najbolje uslove za učenje i dalje napredovanje.

“Grad Novi Pazar iz godine u godinu ulaže sve više u obrazovanje jer smatramo da je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija za budućnost, a vi ste budućnost ovog grada i hvala vam na rezulatatima koje postižete. Primer ste drugim generacijama, otvarate put kojim treba da pođu”, rekao je Biševac.

Đak generacije Medicinske škole “Dva heroja” Suheid Halitović rekao je da je ta nagrada najveće priznanje koje jedan učenik može da dobije.

“Ovo je sigurno jedna obaveza i nadam se da ću u daljem školovanju moći na pravi način da je ispunim”, rekao je ovaj budući student medicinskog fakulteta.

Najbolja učenica Osnovne škole “Halifa bin Zaid al Nahjan” Hena Murić rekla je da joj nagrada puno znači i da je zbog toga ponosna.

“Ovo je dokaz da se svaki trud i uloženo vreme isplati i baš sam srećna zbog toga”, navela je Murić.

Ove godine, lokalna samouprava nagradila je šest najboljih srednjoškolaca sa po 40 hiljada dinara, a petnaest učenika generacije iz osnovnih škola sa po 30 hiljada dinara.