On je preko Informativne službe medijima dostavio kratku informaciju da se popis stanovništva domaćinstava i stanova “u izmenjenom formatu” nastavlja u Novom Pazaru i još šest gradova Srbije.

“U narednih sedam dana popis će vršiti četiri dežurna popisivača, u dve smene. Svi koji se iz nekog razloga do sada nisu popisali, svoje podatke od sutra mogu dati lično u prostorijama Gradske uprave od 8 do 20 sati”, navodi se u mailu.

Divanefendić je pre samo tri dana za radio Sto plus izjavio da se popis odvija po planu i da za sada nema naznaka o produženju roka.

Republički zavod za statistiku (RZS) je danas saopštio da je do 30. oktobra popisano više od 6.3 miliona stanovnika Srbije, više od 2.4 miliona domaćinstava i oko 3.4 miliona stanova, ali pošto “u pojedinim gradovima nisu popisani svi gradjani”, odlučeno je da se popisivanje, koje se zvanično završava danas, 31. oktobra, produži za jedan do sedam dana u pojedinim gradskim opštinama u Beogradu, kao i u Užicu, Valjevu, Smederevu, Pančevu, Šapcu, Novom Sadu i Subotici.

RZS je dodao da će “u prvim danima novembra biti organizovano telefonsko dežurstvo u Republičkom zavodu za statistiku i u svim jedinicama lokalne samouprave, kako bi gradjani koji iz bilo kog razloga nisu popisani, mogli da se jave dežurnom popisivaču radi popisivanja”, navodi se u saopštenju.