Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac kazao je nakon sednice da su povećani vodostaji Raške, Jošanice i Trnavice, te da su se na pojedinim mestima te reke i izlile iz svojih korita.

“Prekinuti su i pojedini seoski putevi. Angažovana je sva raspoloživa mehanizacija javnih preduzeća i privrednih subjekata od posebnog značaja. Mašine su na terenu i nadamo se da će se šteta što pre sanirati. Tokom noći će ekipe Štaba za vanredne situacije dežurati i pratiti vodostaj reka”, poručio je Biševac.

Rukovodilac odeljenja za vanredne situacije Ismail Dupljak kazao je da tokom nepogode nije bilo ugrožavanja života ljudi, ali da su vatrogasci-spasioci intervenisali dvadesetak puta.

“Svi oni kojima je potrebna pomoć mogu pozvati 1985 i naše ekipe će izaći na teren. Upozoravam građane da se pridržavaju propisanih mera za ovakve situacije, posebno apelujem da se deca ne kreću obalama i drugim mestima na kojima im bezbednost može biti ugrožena”, dodao je Dupljak.

Obilne padavine, praćene i krupnim gradom, zahvatili su danas posle podne područje Novog Pazara i okoline.

Zbog nemogućnosti kišne mreže da prihvati svu vodu, glavne gradske ulice bile su poplavljene, a voda se ulila i u brojne kuće i lokale.

Reka Raška se izlila u Jerki i Postenju, poplavivši velike površine njiva i vrtova, a Trnavica u naselju Ćerimidžinica.