Republička izborna komisija Srbije proglasila je zbirnu izbornu listu za učešće na parlamentarnim izborima 16. marta.

Na izborima će učestvovati 19 lista stranaka i grupa građana, sa 3.020 kandidata, od čega su 64 odsto mušakrci.

Za glasanje će se štampati 6.801.161 glasački listić – koliko je registrovanih birača, uz potreban broj rezervnih listića.

Prva na glasačkom listiću je koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke.

Koalicija SPS-PUPS-JS je druga, Demokratska stranka Srbije je treća, a slede Liberalno demokratska partija, Savez vojvođanskih Mađara, Srpska radikalna stranka i Ujedinjeni regioni Srbije.

Lista Demokratske stranke “Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju” je osma, deveta je lista pokreta “Dveri”, a deseta SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina.

Pred glasačima će na 11. mestu biti lista Nove demokratske stranke Borisa Tadića, čiji je pun naziv “Boris Tadić – Nova demokratska stranka – Zeleni, LSV – Nenad Čanak, Zajedno za Srbiju, VDMK, Zajedno za Vojvodinu, Demokratska levica Roma”.

“Treća Srbija” je 12, 13. “Crnogorska partija – Josip Broz”, a 14. “Lista nacionalnih zajednica – Emir Elfić”.

Lista bivšeg ministra privrede Saša Radulović “Dosta je bilo” je 15, “Koalicija građana svih naroda i narodnosti (RDS – SDS)” je 16, a 17. “Patriotski front – Borislav Pelević.

“Ruska stranka -Slobodan Nikolić” je 18, a poslednja na glasačkom listiću je “Partija za demokratsko delovanje – Riza Halimi”.