Na čelu stranke ostaće Usame Zukorlić, koji je funkciju predsednika obnašao od smrti njegovog oca i osnivača partije Muamera Zukorlića, a njegov zamenik će biti Jahja Fehratović.

Do promena je došlo među potpredsednicima gde više nema Samira Tandira, smenjenog predsednika Opštinskog odbora SPP u Prijepolju i narodnog poslanika u prošlom mandatu Skupštine Srbije, koji je najavio osnivanje novog političkog pokreta.

Za još jedan mandat na toj poziciji izabrana je Misala Pramenković, a novi potpredsednici SPP su Zaim Redžepović, Rejhan Kurtović i Edin Đerlek koji je ranije bio generalni sekretar i portparol partije.

Na njegovo mesto izabran je Edin Numanović.

Novi predsednik Izvršnog odbora stranke je Ferid Bulić koji je do sada bio na čelu Nadzornog odbora. Umesto njega na toj poziciji biće Salahudin Fetić.

Za predsednika Političkog saveta izabran je Munib Mujagić, predsednik Opštine Sjenica, koji će na tom mestu naslediti Admira Muratovića koji se poslednjih meseci posvetio radu u Islamskoj zajednici.

Na čelu Suda časti, umesto Envera Gicića, biće Hajrudin Tutić.

Među članovima predsedništva nema Edina Zećirovića, razrešenog predsednika Gradskog odbora SPP u Novom Pazaru, odbornika u lokalnom parlamentu i bivšeg državnog sekretara u Ministarstvu građevinarstva.

Obraćajući se delegatima, Usame Zukorlić je poručio da su napredovali svi koji su doprineli istorijskom rezultatu na proteklim parlamentarnim izborima.

“Prirodno je da oni koji su se borili u kampanji budu na većim pozicijama, a oni koji su posmatrali iz hladovine, neka ih još malo u hladovini, neka odmore, pa će se možda u nekim drugim vremenima aktivirati i zajedno ćemo se boriti za bolje sutra”, poručio je on.

U javnosti se spekulisalo da je poslednjih meseci došlo do formiranja struja unutar SPP, na šta je Usame Zukorlić na izbornom kongresu odgovorio da u stranci “nikad nije bilo bolje”.