Avion koji je leteo izmedju kineskih gradova Kumning na jugozapadu i Kanton na jugu uleteo je u ponedeljak u šumovitu planinu u Vudžuu na jugu zemlje u provinciji Gangsi, posle sunovrata od više kilometara za četiri minuta.

Uzrok katastrofe u kome je poginulo 132 putnika i devet članova posade za sada nije poznat. Svi ljudi u letelici bili su kineski državljani.

Novinska agencija Sinhua javila je da je druga crna kutija sa leta Čajna Istern MU5735 pronadjena danas. Agencija se poziva na komandni centar operacija spasavanja.

Taj snimač sadrži podatke leta kao što su brzina, visina i smer.

Pošto su dve crne kutije iz aviona sada pronadjene istražitelji bi trebalo za nekoliko dana ili nedelja da dobiju prve elemente odgovora o uzrocima nesreće.

Pošto je potvrdila identitete gotovo svih žrtava zahvaljujući DNK analizi, kineska uprava za civilnu avijaciju (CAAC) potvrdila je sinoć da su svi koji su bili u letelici stradali.

Stotine vatrogasaca, spasilaca, lekara, istražitelja, dobrovoljaca i političkih zvaničnika ostaju da rade na mestu nesreće da prikupe ostatke aviona, posmrtne ostatke stradalih da bi se nastavila istraga.