Grad Novi Pazar oglasio je na prodaju taj objekat i parcelu po početnoj ceni od 797.000 evra, ali niko u predviđenom roku nije uplatio depozit od 10 odsto kako bi mogao da učestvuje u javnom nadmetanju za kupovinu.

Lokalna samouprava raspisala je početkom juna pet oglasa za prodaju nekoliko objekata u centru grada, uključujući i ovaj, po početnoj ceni od gotovo 3,3 miliona evra.

Sto plusu su u lokalnoj samoupravi rekli da je samo za prodaju 17,4 kvadrata lokala u Ulici 28. novembra, u kojem je trenutno smešten restoran brze hrane (Pinokio), pristigla bar jedna blagovremena prijava.

Javno nadmetanje za otuđenje tog objekta održaće se 13. jula, u devet časova”, rekli su nam u lokalnoj samoupravi.

Početna cena za taj lokal je 121.800 evra, odnosno, 7.000 evra po kvadratu.

Licitacije za kupovinu pet kancelarija na prvom spratu zgrade u kojoj su smešteni javna preduzeća “Gradska čistoća”, “Gradska toplana” i “Vodovod i kanalizacija”, površine 96 kvadrata, kao i sedam u prizemlju, površine 186 kvadrata, neće biti održane, jer nema zainteresovanih kupaca.

Te kancelarije nudile su se po početnoj ceni od 686.000, odnosno, 1.330.000 evra.

Niko se nije prijavio ni na oglas za prodaju 58,8 kvadrata ugostiteljskog objekta (Studio), smeštenog u podrumu zgrade u Ulici 28. novembra, čija je početna cena bila 353.100 evra.

Kada će biti raspisani novi oglasi za prodaju tih objekata i po kojoj početnoj ceni, još uvek nije poznato.