Na tender se prijavila samo građevinska firma “Profil PP” iz Niša koja je za posao, procenjene vrednosti oko 9,3 miliona dinara, tražila nešto više od 17 miliona dinara.

Poslom saniranja bilo je predviđeno kompletno “obijanje” preko 930 kvadrata betonske obloge na istočnoj tribini, armiranje i potom betoniranje, kao i malterisanje i popunjavanje rupa u betonskim nosačima greda.

Projektom je bila planirana i kompletna hidroizolacija istočne i severne tribine kako bi se sprečio prodor vode u prostorije ispod tribina, kao i na četiri poslednja reda zapadne tribine.

Prvi tender poništen je jer nije bilo zainteresovanih kompanija.

Rekonstrukcija Gradskog stadiona, koji već nekoliko meseci nosi naziv Džaizkoin arena, obavljena je 2011. godine kada je u poslu vrednom preko milion i po evra, u potpunosti izgrađena zapadna tribina.

Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) tada je pisao da je lokalna samouprava tender sprovela nezakonito i da je ugovor dodeljen kompaniji koja nije ispunjavala uslove.

Novi Pazar se poslednjih meseci pominje kao jedan od gradova gde je planirana izgradnja potpuno novog fudbalskog stadiona.

Novi sportski objekat trebalo bi da bude izgrađen u Novopazarskoj Banji, a prema rečima ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića, ukupna vrednost radova je 19,2 miliona evra.