Si je izrazio nadu da će gosti mudro razgovarati, razmenjivati i deliti iskustva, te da će preneti olimpijski duh i zajednički promovisati razvoj zimskih olimpijskih sportova.

Prvi Forum KMG otvoren je 26. januara u Pekingu, a domaćin je Kineska medijska grupa. Na forumu, organizovanom putem video-veze sa temom „Uživanje u tehnološkim Zimskim olimpijskim igrama“, okupili su se predstavnici 145 medijskih institucija i međunarodnih organizacija iz 78 zemalja i regiona širom sveta.

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah u čestitki koju je uputio naveo je da je Kineska medijska grupa (KMG) savladavši mnogobrojne poteškoće, na inovativan način omogućila održavanje foruma.

„Otvaranjem Olimpijskog kanala Kineske medijske grupe (CCTV 16), odlična saradnja MOK i KMG dostigla je novu visinu“, rekao je Bah.

Predsednik i glavni urednik KMG Šen Haisjung je rekao da je inovacija uvek glavni ton i motiv. KMG, kao praktičar i promoter medijskih inovacija, želi da sa partnerima širom sveta ulaže zajedničke napore, da sarađuje sa MOK u svim pogledima, kako bi svetu prikazivala fantastične, izvanredne i odlične Zimske olimpijske igre.

Na forumu su govorili i brojni predstavnici medijskih institucija i međunarodnih organizacija.

KMG Forum organizuje Kineska medijska grupa u saradnji sa Kineskim olimpijskim komitetom i Pekinškom organizacionom komisijom, a pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke i tehnologije Kine.