Član radne grupe, predsednik Samostalnog sindikata fabrike automobila u Kragujevcu Saša Djordjević je posle sastanka u vladi Srbije izjavio za agenciju Beta da je načelno utvrdjen predlog da se ovoj kategoriji radnika preko Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) omogući zaposlenje u drugim firmama.

On je naveo da je bi po tom predlogu radnici koje interesuje posao „umesto otpremnina i rada u inostranstvu, trebalo da raskinu radni odnos u Fijatovoj fabrici i da budu prijavljeni na NSZ“.

„Za njih bi bila obezbedjena mesečna bruto naknada od 47.000 dinara, od koje bi sami uplaćivali doprinose, tako da bi im ostalo oko 35.000 dinara“, rekao je Djordjević.

Prema predlogu koji je danas iznet na radnoj grupi, NSZ bi radnicima u tom periodu ponudila mogućnosti za zapošljavanje u drugim firmama koje su udaljene do 50 kilometara od Kragujevca.

Djordjević je rekao da na prvom sastanku radne grupe nije razgovarano o visini otpremnina.

On je rekao da radna grupa nastavlja rad već sutra, u vladi Srbije.

Prema rečima Djordjevića radna grupa je danas zasedala u prisustvu predstavnika radnika i sindikata, kabineta premijerke Srbije i Razvojne agencije Srbije, ali su izostali članovi iz ministarstava privrede i rada.