On je u pisanoj izjavi rekao i da su samo “poklon vaučeri” koje je predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić delio u predizbornoj kampanji koštali 34 miliona evra.

“Prazna kasa, puna usta laži i praznih obećanja, minus od 72 miliona evra u gradskom budžetu i agresivni ispadi sa kojima konstantno skreće pažnju sa navedenog – to ostaje iza Aleksandra Šapića u ovom gradu, kao što uvek iza radikala ostaju dugovi i haos”, rekao je Simić.

Simić je dodao da se ne pamti kada je neka gradska vlast uspela da potroši toliko novca preko budžeta i ocenio da bi taj minus bio i mnogo veći da nije njegovih prijatelja iz Vlade Srbije koji su “novac doturali šakom i kapom iz budžetskih rezervi i u budžet dodali skoro 9,2 miliona evra, tako da smo zapravo i dobro prošli.”

“Šapić bez imalo stida i srama obećava i najavljuje pomoć od po dvadeset hiljada dinara na jesen za osnovce i srednjoškolce, ali odakle će taj novac izvući, nikome nije jasno. Gradu Beogradu će trebati decenije da se oporavi od štetočina koji su ga okrenuli naglavačke, opljačkali i unizili. Svaki dan Aleksandra Šapića na bilo kojoj funkciji koštaće nas mnogo i zato 2. juna biramo Beograd bez Šapića”, rekao je Simić.