Predsednik PSG Beograd Vladimir Pajić naveo je da se u odluci gradonačelnika Aleksandra Šapića i gradskog menadžera Miroslava Čučkovića da Zoološki vrt premeste na Adu Ciganliju vidi nepoznavanje potreba životinja, kao ni pravila po kojima se ovakvi parkovi danas prave i organizuju.

“Seći ogroman broj stabala, graditi novu infrastrukturu koju novi Zoo vrt traži, organizovati kanalizacione odvode i prečišćivačke pogone znači dodatno uništavanje Ade Ciganlije i oduzimanje dragocenog zelenog prostora”, navodi Pajić u saopštenju.

Kako je dodao, savremeni i moderni Zoo vrt kakav želimo u Beogradu treba da bude otvoreni ekološki park za učenje o životinjama, a ne “red metalnih kaveza kakvim ga zamišljaju Šapić i Čučković”.

“Želimo Zoo vrt koji je prilagođen razvoju modernog Beograda, dobrobiti životinja i našim klincima kao i njihovim roditeljima i nastavnicima. Želimo da stvorimo prostor koji manje liči na zoološki vrt, a više na svojevrsni rezervat prirode i naučni centar u kojem će nastanjene životinje imati dostojanstvene uslove za život”, navodi se u saopštenju PSG.