“Aleksandar Šapić je u nedostatku rezultata kao gradonačelnik i katastrofalne situacije u svim segmentima funkcionisanja grada, odlučio da svoju kampanju vodi isključivo na najnižim porivima nacionalizma i napadima na sve građane”, istakli su iz PSG u saopštenju.

Dodali su da je posebno zabrinjavajuće to što Šapić postavlja pitanje da li su zakoni Srbije dobri, kad neko može slobodno da priča i ne bude za to sankcionisan.

“Ovim jasno pokazuje upravo tendencije ka totalitarnim ideologijama za koje optužuje opoziciju, u kojima se javna reč zabranjuje, a svi koji odbijaju da se povinuju stranci na vlasti su zatvoreni ili prognani”, naglasili su iz PSG u saopštenju.

PSG smatra da su građani Beograda već dva puta jasno rekli da ne žele da im ovakav čovek bude gradonačelnik, a Srpska napredna stranka (SNS) na vlasti.

“Od ključne važnosti je da se njihova volja poštuje, a da upravu nad našim glavnim gradom preuzmu ljudi koji shvataju njegovu kosmopolitsku prirodu i otvorenost za sve ljude i njihova mišljenja”, piše u saopštenju.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *