Pokret traži i ponavljanje javnog uvida u planski dokument “Nacrt prostornog plana područja posebne namene nacionalnog fudbalskog stadiona – II faza”, na teritoriji opštine Surčin u Beogradu.

Predsednik beogradskog odbora PSG i odbornik u Skupštini grada Beograda Vladimir Pajić je u pisanoj izjavi naveo da je “čitav kapitalni projekat usmeren na neodgovorno trošenje ogromne količine novca”, kao i da “izveštaj javnog ranog uvida nije dostavljen javnosti pa su time prekršeni proceduralni mehanizmi”.
“Niz problema prati ovaj dokument – javni uvid je održan samo u Beogradu što nikako nije dovoljno s obzirom da se radi o kapitalnom projektu, zanemarene su smernice viših planskih i strateških dokumenata pa se stadion svodi na preskupi ad-hoc projekat, izrada dokumenta je zanemarila strateški cilj o prioritetu revitalizacije postojećih sportskih objekata”, rekao je Pajić.

Prema njegovim rečima, “nije poštovana ni strategija razvoja sporta u Srbiji”.

“Milijarda evra je prevelika cena u trenutku kada ogroman deo Srbije nema osnovnu infrastukturnu mrežu, kada pojedini gradovi nemaju pijaću vodu, kada pola Beograda nema funkcionalnu kišnu i drugu kanalizaciju. Kada svaka škola u Srbiji bude imala salu za fizičko vaspitanje, kada bude imala toalete, sapun, toalet papir, pristupe za decu sa invaliditetom onda ćemo moći da razgovaramo o Nacionalnom stadionu”, zaključio je Pajić.