Navodeći da je za to krivično delo propisana kazna zatvora od šest meseci do pet godina, iz PSG su ocenili danas da je „nemoguće da policija nije u stanju da identifikuje osobe koje su skandirale osudjenom ratnom zločincu Ratku Mladiću i glorifikovale genocid u Srebrenici s jedne strane, odnosno skandirale zločincu Naseru Oriću s druge strane“.

„Ukoliko i ovaj slučaj ostane neprocesuiran jasno je da je sinoćni dogadjaj predstava u režiji vlasti koju personifikuje prvi saradnik osudjenog ratnog huškača Vojislava Šešelja. Folklor najgore decenije u istoriji Srbije, koji je doveo do smrti više od 100.000 i raseljavanja više od dva miliona ljudi na području Jugoslavije, mora biti najstrože sankcionisan kako se ta dešavanja ne bi ponovila“, ocenili su iz Pokreta slobodnih gradjana.

Sinoćna utakmica u Novom Pazaru bila je prekinuta duže od 40 minuta zbog nacionalističkog skandiranja navijača Partizana.

Novi Pazar – Partizan

Glavni sudija Miloš Milanović je u finišu prvog poluvremena prekinuo utakmicu jer su simpatizeri Partizana smešteni na istočnoj tribini klicali haškom osudjeniku Ratku Mladiću i uzvikivali parolu „nož, žica, Srebrenica“.

Pristalice gostiju to su učinili još nekoliko puta, da bi u 57. minutu usledio prekid duži od 40 minuta.

Susret je nastavljen kada je na intervenciju zvaničnih lica ispražnjena tribina sa navijačima crno-belih.