Jedna od sugrađanki koja je našem radiju prosledila snimke i fotografije i ukazala na problem kaže da zbog čopora pasa nije moguće prići grobovima jer postoji opasnost od napada.

„Psi lutalice su zauzeli groblje, mezari su iskopani, oskrnavljeni, a kosti i razbacano smeće se nalaze svuda. Apelujemo na nadležne da reaguju jer prilikom uplate za ukop plaćamo i održavanje grobnog mesta tako da ovo smatramo nedopustivim“, poručuje sugrađanka.

Direktor JKP „Gradska čistoća“ Faruk Suljević rekao je za radio Sto plus da će ovaj problem biti rešen tokom sutrašnjeg dana, te apelovao na građane da ovakve situacije prijavljuju direktno njima.

„Ekipa kompanije koja radi na zbrinjavanju pasa lutalica će sutra vanredno ceo dan biti na Velikom groblju i naseljima u blizini groblja kako bi se ovaj problem rešio. Žao nam je što se građani nisu obratili nama, jer tako efikasnije i brže možemo da rešimo problem“, rekao je Suljević.

Dodao je da je uskoro planirano potpuno ograđivanje Velikog groblja kako se smeće koje „odlažu nesavesni građani“ na tom mestu ne bi raznosilo.

Suljević je naglasio da se nedeljno od 15 do 20 pasa lutalica ukloni iz grada, te da se taj posao obavlja uglavnom petkom.

Zbrinjavanje pasa lutalica u Novom Pazaru sprovodi kompanija „Avenija MB“, koja po jednom uhvaćenom psu dobija 14.000 dinara.