Na čelu Gradskog odbora PUPS – Solidarnost i pravda Prijepolje je Dragan Vasojević, saopšteno je danas.

Za potpredsednike tog gradskog odbora izabrani su Milja Petrović, Budimir Tešević i Muhamed Čantrić, a na istoj sednici izabran je stalni sastav Gradskog odbora, Nadzorni odbor, Disciplinska komisija i sekretar.

“PUPS neće posustati u nastojanju da u praksi realizujemo sve naše programske ciljeve. To od nas očekuju i penzioneri i poljoprivrednici i zaposleni”, kazao je Vasojević.

Na čelu gradskih odbora Priboj i Raška Novko Prijović i Milan Pokimica.

Predsednik izvršnog odbora PUPS – Solidarnost i pravda Ilo Mihajlovski rekao je da su izbori važni da bi se realizovali osnovni programski ciljevi PUPS – Solidarnost i pravda.

“Odlukom države da od januara 2023. godine penzije prate plate, ostvaruje se osnovni vrednosni stav Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda – poznat kao Tri P, čime se omogućava da penzije učitelja, lekara ili vojnika rastu onoliko koliko rastu primanja njihovih aktivnih kolega”, navedeno je u saopštenju.

Jedan od prioriteta PUPS-a je predlog njenog predsednika Milana Krkobabića o uvodjenju “socijalnih – garantovanih penzija od najmanje 100 evra”.

“Ovaj poseban vid socijalnog davanja bio bi namenjen osobama preko 65 godina starosti koje nisu ostvarile pravo na penziju, nisu korisnici socijalne pomoći, nemaju imovinu niti bilo koji drugi vid prihoda. Među njima je najveći broj žena sa sela i ovakav vid davanja bila bi potvrda da im se društvo odužuje za sve što su mu tokom svog životnog veka dale, radeći u domaćinstvu i poljoprivredi”, navedeno je.

PUPS će nastaviti da se zalaže za mlade poljoprivrednike inicijativom o dodeli, bez naknade, do 50 hektara državne zemlje koja nije već data u zakup, mladim ljudima koji žele da je privedu nameni i obradjuju.