Dosadašnji potpredsednik leskovačkog odbora Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera (PUPS) – Solidarnost i pravda, Zoran Dimitrijević, izabran je danas za predsednika odbora.

“PUPS u Leskovcu nastavlja da snaži i raste”, rekao je Dimitrijević na današnjoj izbornoj skupštini i zahvalio na korektnoj koalicionoj saradnji Srpskoj naprednoj stranci u Leskovcu, na čelu sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem, preneo je PUPS u saopštenju.

Dimitrijević, koji je i član Izvršnog odbora PUPS – Solidarnosti i pravda, izrazio je očekivanje da će se ta saradnja nastaviti i biti “još bolja i jača na dobrobit svih stanovnika Leskovca i brojnih sela na teritoriji tog grada”.

Za potpredsednike gradskog odbora PUPS – Solidarnost i pravda u Leskovcu izabrani su dosadašnji predsednik GO Leskovac Slobodan Veličković, Ljiljana Ilić i Milan Krstić, a izabrani su i članovi stalnog sastava Gradskog odbora Leskovac, nadzorni odbor, disciplinska komisija i sekretar.

Zamenik predsednika PUPS – Solidarnost i pravda Hadži Milorad Stošić naveo je dosadašnje rezultate rada ali i programske ciljeve te partije za naredni period, koji su, kako se dodaje u saopštenju, usmereni na sve tri grupacije u fokusu PUPS – penzionere, poljoprivrednike i proletere.

Naveo je da se, odlukom države da od januara 2023. godine penzije prate plate, ostvaruje osnovni vrednosni stav PUPS – Solidarnost i pravda, poznat kao Tri P, kojim se omogućava da penzije učitelja, lekara ili vojnika rastu onoliko koliko rastu primanja njihovih aktivnih kolega.

Prioritet te partije ostaje i oživljavanje zadrugarstva u selima dodelom bespovratnih sredstava zadrugama, uvodjenje Garantnog fonda za strateške poljoprivredne proizvode, koji bi doneo nužnu sigurnost poljoprivrednicima, ali i zalaganje za reformu PIO fonda u delu obračuna i uplata doprinosa za poljoprivrednike.

Nastavlja se i zalaganje za mlade poljoprivrednike inicijativom o dodeli, bez naknade, do 50 hektara državne zemlje koja nije već data u zakup, mladim ljudima koji žele da je privedu nameni i obradjuju.

Stošić je ponovio da se PUPS – Solidarnost i pravda snažno zalaže za predlog predsednika te partije Milana Krkobabića o uvodjenju tzv. socijalnih garantovanih penzija u iznosu ne manjem od 100 evra.

Taj vid socijalnog davanja bio bi namenjen osobama preko 65 godina starosti koje nisu ostvarile pravo na penziju, nisu korisnici socijalne pomoći, nemaju imovinu niti bilo koji drugi vid prihoda.

Medju njima je najveći broj žena sa sela i takav vid davanja bila bi potvrda da im se društvo odužuje za sve što su mu tokom svog životnog veka dale, radeći u domaćinstvu i poljoprivredi, ocenio je on.

Zalaganje za zaposlene nastavlja se pozivanjem stranih kompanija na internu i eksternu korporativnu odgovornost, kako bi radnici u Srbiji imali jednaka prava kao i radnici u zemljama iz kojih te kompanije dolaze, pre svega kroz korporativne ugovore, ali i participiranje u dobiti preduzeća.