Štamparija Telekoma još nije preuzela štampanje svih računa za struju, iako štampa veći deo, ali bi u narednih nekoliko meseci trebalo da preuzme celokupan posao.

Reč je o računima za više od tri miliona potrošača, koji su do sada štampani u više štamparija EPS-a.

Prebacivanje tog posla na Telekom Srbija odvija se fazno i dugo je planiran, jer je, kako je navedeno, procenjeno da je to isplativije za sam EPS.Inače, Telekomova štamparija, služba za Printing centar pri Direkciji za IT podršku i ICT servise, koja se nalazi u Boleču, ima kapacitete da pored računa za fiksnu i mobilnu telefoniju, obaveštenja za određeni broj banaka, kao i računa za pojedina javna komunalna preduzeća, štampa i više miliona računa za EPS.

O tome koliko EPS, zapravo, šalje papirnih računa potrošačima, govorio je i direktor te kompanije Dušan Živković.

On je za RTS u decembru istakao da se “trenutno štampa oko 3,2 miliona računa za struju i da je cilj da se oni zamene digitalnim”.

“Trenutno se štampa oko 3,2 miliona računa za struju. Oko milion i po izmiruje se u bankama, dok oko 270.000 potrošača koristi portal ‘Uvid u račun'”, rekao je Živković, srdinom decembra 2023.

Poveravanjem štampe računa Telekomu Srbija, EPS je, praktično, sklopio posao sa jednim od svojih najvećih dužnika.

Podsetimo, portal Nova.rs je u novembru pisao da se veliki broj kompanija, koje su u većinskom ili stopostotnom vlasništvu države, nalaze u top 20 najvećih dužnika EPS-a.

Na prvom mestu je (bila) Železara Smederevo koja je u stečaju, a peta na toj listi je (bila) kompanija Telekom Srbija koja je EPS-u dugovala čak 1,3 milijarde dinara ili više od 11 miliona evra.

U februaru ove godine, Elektroprivreda Srbije (EPS) odbila je zahtev portalai lista Nova za slobodan pristup informacijama od javnog značaja i u odgovoru na upit navela da je spisak 20 najvećih dužnika “poslovna tajna”.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *