“Ali KFOR ima vrlo solidne odnose sa Vojskom Srbije (VS), saradnja je vrlo kvalitetna i nema indicija da se tu nešto nepovoljno dešava”, rekao je Radić, za Betu, povodom večerašnje tvrdnje beogradskihh “Večernjih novosti” da su “nepoznati dronovi osmatrali kasarne i položaje VS u okolini Raške”.

Po rečima Radića, sa KFOR-om se održavaju redovni sastanci, tako da ih VS može obavestiti o tpme i tražiti njihova saznanja o upotrebi dronova.

On je rekao i da ne veruje da bi se velike sile služile ovom metodom pritiska, kao i da ne bi koristile ovakvo sredstvo za prikupljanje podataka “na taktičkom nivou”.

“Gde je neka četa ili vod nije relevantno sa visoku politiku”, ukazao je Radić.

Mediji: Neprijateljski dronovi nad Raškom osmatraju kasarne VS, Vučić naredio obaranje

 Predsednik Srbije i vrhovni komandant oružanih snaga Aleksandar Vučić naredio je danas da sve neprijateljske bespilotne letelice na teritoriji centralne Srbije budu momentalno uništene.

Večernje novosti su objavile na svom sajtu, pozivajući se na neimenovane izvore, da se Vučić odlučio na taj korak posle incidenta, koji se desio na području iznad Merdara i u okolini Raške, kada su nepoznati dronovi osmatrali kasarne i položaje Vojske Srbije.

U cilju sprečavanja daljih neprijateljskih aktivnosti podignuti su srpski “migovi 29” u akciji praćenja i eventualnog napada na neprijateljske letelice.

Nedugo zatim, uočeni objekti napustili su vazdušni prostor centralne Srbije, a da to nisu učinili, bili bi uništeni jer je vrhovni komandant izdao naredjenje da se odmah dejstvuje protivvazduhoplovnim orudjem, navele su Večernje novosti.

Uz vest, objavljen je i snimak poletanja “migova 29” uz natpis “Srpski ‘migovi’ kreću u akciju potrage za neprijatljskim dronom”.

foto prt. scr youtube