Tu listu, koju je predvodio industrijalac Vladimir Kovačević iz Beograda, potpisima je podržalo 11.397 građana, a na proteklim izborima osvojili su 5.416 glasova.

Među 110 kandidata te liste za poslanike nije bilo građana Novog Pazara, a jedini iz tog dela Srbije bio je Redžep Demirović iz Tutina, opštine u kojoj su osvojili 21 glas.

Paradoks da su na izborima osvojili manje glasova nego što su prikupili potpisa podrške u Novom Pazaru zabeležen je i u slučaju liste “Koalicije za mir i toleranciju”, koju je predvodio Jahja Fehratović.

Kandidaturu te liste je podržalo 1.337 građana Novog Pazara ali su na izborima dobili 573 glasa.

Slična situacija desila im se i u Šapcu gde su prikupili 709 potpisa podrške, da bi na izborima dobili 114 glasova.

Ukupno su za učešće na parlamentarnim izborima obezbedili 6.603 potpisa, a osvojili su nešto više glasova – 6.750.

Inače, ostale liste, izuzev Stranke pravde i pomirenja (1.554 potpisa) i SDA Sandžaka (1.971), nisu previše prikupljale potpise podrške kandidaturi u Novom Pazaru.

Listu “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” potpisima je podržalo 206 građana Novog Pazara, a na izborima u tom gradu osvojili su 18.595 glasova.

Potpise u Novom Pazaru nisu prikupljale liste “Srbija protiv nasilja”, koalicije Dveri i Zavetnika, SDS – DJB, NADA i POKS, ali su dobili određeni procenat glasova u tom gradu.