Okupljeni, koju su nešto ranije organizovano došli iz Kragujevca, nose sindikalne, fabričke i zastave Srbije.

Duvaju u pištaljke i trube i skandiraju „lopovi, lopovi“.

Podršku radnicima Fijata pružili su na mestu blokade i predstavnici stranke Moramo Biljana Stojković i Aleksandar Jovanović Ćuta kao i Dobrica Veselinović iz Ne davimo Beograd.

Odmah po blokadi dela saobraćajnice sa obe strane puta su se stvorile velike kolone automobila.

Radnici Fijata traže od premijerke pisane garancije za svoje zahteve

Predsednik Samostalnog sindikata fabrike Fijat plastik Zoran Miljković izjavio je danas agenciji Beta da okupljeni kod Sava centra čekaju premijerku Anu Brnabić, od koje traže pisane garancije da će biti ispunjeni njihovi zahtevi.

Miljković je rekao da je premijerka upoznata sa svim što radnici traže ali da je u utorak odbila da im pruži pisane garancije.

Rekao je i da je planirano da blokada saobraćajnice traje do 17 časova, ali i dodao da će to zavisiti od daljeg razvoja dogadjaja.

On je uputio izvinjenje gradjanima Beograda zbog problema u saobraćaju i istakao da su radnici Fijata bili primorani na takav protest.

Radnici se protive ideji da budu prebačeni na rad u Slovačku do 2024. godine, traže veće otpremnine i da se zaštićene kategorije radnika izuzmu iz socijalnog programa.

Zahtevaju i da se radnici koji budu višak zaposle u drugim firmama do 50 kilometara od Kragujevca, kao i da bude obezbedjene minimalne zarade za radnike koji žele da ostanu u fabrici i u tranzicionom periodu, do početka proizvodnje električnog vozila 2024. godine.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.