Kako je saopšteno iz Narodne stranke Radovanović je na sednici Skupštine Srbije upitala “koje mere će ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i prema kome preduzeti ako se utvrde nepravilnosti u postupanju, odnosno nepostupanju policijskih službenika Odeljenja za prevenciju i sprečavanje nasilja u porodici”.

Radovanović je pitala kakva je obrazovna struktura, odnosno koje završene škole i fakulteti su preporučili policajce koji rade u tom odeljenju, kao i da li su imali prethodno iskustvo u radu sa žrtvama i počiniocima nasilja u porodici i u kojim organizacionim jednicama MUP-a.

“Šta je uradjeno po pitanju uspostavljanja sistema ‘Amber alert’ nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji MUP-a i Fondacije ‘Amber alert Evropa'”, pitala je Radovanović.

Poslanica Narodne stranke je pitala MUP da li su policijski službenici Odeljenja za prevenciju i sprečavanje nasilja u porodici radili analize slučajeva u kojima su ubijene žene i pozvala ih da dostave podatke, ako su to učinili, kao i da li su predlagali mere koje unapređuju postupanja policije u slučajevima nasilja u porodici koji su se završili femicidom i koje su to mere.

Radovanović je istakla da je predstavnicama organizacija koje se bave borbom protiv nasilja nad ženama zabranjeno da učestvuju na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, dok je voditeljki Pinka Jovani Jeremić dozvoljeno da snima spot u parlamentu.

“Gradjani su glasali za nas da budemo njihovi predstavnici u parlamentu, a ne za Jovanu Jeremić”, rekla je Radovanović.